Over Tamar

Dit ben ik.... 

Tamar.

Wat typeert mij?
Ik hou van:
  • tuinieren
  • de natuur
  • God
  • mensen
  • kinderen 
  • dieren
  • koken
  • bakken
  • uitdagingen
  • bloggen
  • blijven leren
  • nieuwe projecten 
  • en nog veel meer.... 
 

Ik heb drie stukken moestuin, twee kassen,  één creatieve man: Peter en vier kinderen. Ik werk als vakleerkracht op twee verschillende scholen. Niet alleen ligt mijn passie bij onderwijs, liefst combineer ik dat met mijn hobby. Zo geef ik al twaalf jaar schooltuinlessen.
Aan mijn imkeravontuur is tijdelijk een eind gekomen nu voor de vierde keer een bijenvolk dood is gegaan. Ik heb acht kippen die ik allemaal zelf uit het ei heb zien kruipen en hond Eef en poes Lilly zorgen voor extra gezelligheid in huis en tuin! 



Bloggen vind ik super om te doen!
Vroeger als kind schreef ik al verhalen, hield ik vakantieboeken en plakboeken bij, schreef ik geheimen in mijn dagboek en maakte ik allerhande werkstukken.
Tot ik het bloggen ontdekte.... nu acht jaar geleden!
Mijn epistels zijn niet meer geheim, nee..... ik geef je een inkijkje in mijn leven: mijn tuin, mijn dieren, mijn passies en mijn hobby's.

Ik blog voornamelijk over mijn (moes)tuin en van wat ik daaruit kan klaarmaken in de keuken.
Mijn droom is ooit mijn eigen kookboek uit te geven.... ik hou je op de hoogte als ik daar de moed en weg voor gevonden heb.

Dit is mijn persoonlijke plekje op het internet, mijn uitlaatklep, de plek om mezelf uit te dagen en anderen te inspireren.
Vooral mijn recepten met groente of fruit in de hoofdrol zijn ook mijn eigen naslagwerk.

Het begon met mijn fascinatie voor eten.
Na de eetstoornis anorexia in mijn tienertijd, bleef eten een bijzonder en soms beladen onderwerp. 
Toen ik een 'leven lang fit' las... vele jaren nadat deze leefstijl een ware hype in Amerkika was, klonk dit allemaal zó logisch. Ik ben er nog steeds enthousiast over.
Na het lezen van dit boek, besloten Peter en ik de leefstijl radicaal te volgen en we vielen respectievelijk 17 en 7 kilo af in zo'n drie maanden tijd. Tot mijn familie boos werd omdat ik niet gezond en goed zou koken voor mijn man. Ha, ha, ha.... Daarna ben ik vegetarisch gaan eten, nu al ruim 22 jaar.


Ook consuminderen en upcyclen  heeft een plekje in mijn leven.
Niet alleen voor mezelf, maar ook in de zorg voor het milieu!
Want we willen hier allemaal nog een tijdlang leven en onze kinderen gunnen we deze planeet toch ook?!
Eigenlijk is dat iets dat heel erg bij me past en me natuurlijk afgaat. Als kind heb ik zuinigheid en recyclen duidelijk meegekregen. Dus ook hier schrijf ik over.
Niet iedereen denkt hier even bewust over na dus wie weet, kan ik je door mijn blog  helpen kleine stapjes hierin te maken.

Wat we eten heeft een grote impact op het milieu en dus probeer ik in mijn keuken biologisch aan de slag te gaan. De groentes haal ik uit eigen tuin en ik kook altijd vegetarisch.

Verder gebruik ik bijna alleen groenten en vruchten van het seizoen, die zo weinig mogelijk kilometers hebben afgelegd.
Maar niemand is perfect, dus belanden er ook bij mij in de keuken weleens exotische vruchten of groenten die zich van seizoen hebben vergist. En in de winter doe ik bijvoorbeeld een beroep op courgette en peulen uit de vriezer en biologische, voorverpakte paprika's. Producten die wel wat energie vreten en voor afval zorgen. Tja.
Ik ben ervan overtuigd dat koken en eten in de eerste plaats lekker en leuk moeten zijn. Kook met passie en eet met plezier!

Prinses?
Ik ben dol op in de keuken staan, maar een echte keukenprinses? Nee hoor..... Professioneel koken is niet aan mij besteed. Daar heb ik niet de juiste spullen en vaardigheden voor. Ik kook omdat ik het graag doe, omdat het ontspannend is en ik kook vooral omdat ik graag gezond eet.
Aangezien ik heel veel interesses en bezigheden heb die veel van mijn tijd en energie vragen, kan ik ’s avonds geen uren doorbrengen aan het fornuis. Ik ga dus vooral op zoek naar gerechten die eenvoudig en snel te maken zijn. Af en toe  neem ik tijd voor een uitgebreide keukendag, waarin ik voorraden aanvul of nieuwe projecten uit probeer. Heerlijk vind ik dat!

Waarom vegetarisch?
In het kort:
  • Omdat vegetarisch eten in de eerste plaats veel gezonder is
  • Omdat vegetarisch eten vaak veel verrassender is.
  • Omdat de productie van vlees enorm milieubelastend is; ze vraagt o.a. veel grond, water en energie.
  • Omdat de massale consumptie van vlees het hongerprobleem in de wereld vergroot.
  • Omdat de intensieve veeteelt niet bepaald zachtaardig omspringt met dieren.
  • Omdat ik na jaren zonder vlees niet het gevoel heb dat ik iets mis. Sterker nog: het kost me veel moeite om nog een hap vlees te eten, dus dat doe ik dan ook niet
 
Wat wil je nog meer van me weten?
Stel gerust je vragen...

Ik vind het super dat je mijn blog leest.
Je kunt je ook aanmelden als volger, nog leuker!

Volg je me al op Instagram?
In één klik de mooiste en meest duidelijke foto's van de laatste blogs: KLIK!
Heb je mijn Facebookpagina al gevonden? 
Ook daar kun je me volgen.... KLIK       :)

Wie weet ontmoeten we elkaar een keer!




7 opmerkingen:

Unknown zei

Beste Tamar,

Michiel Bussink van de Stichting Land en Keuken uit Lettele werkt aan een Handleiding Buurtbongerds. Voor deze publicatie zijn we op zoek naar beeldmateriaal. Nu zagen we op jouw blog hele mooie foto's staan bij het artikel over het maken van appelazijn. Deze foto's zouden heel goed passen in het hoofdstuk Oogsten, bewaren en verwerken. Is het akkoord om deze twee foto's te mogen gebruiken voor de Handleiding Buurtbongerds?

Ik zie je reactie met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Brigitte Onrust

Vrijwilliger Stichting Land en Keuken

tamar zei

Beste Brigitte,

Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen en mijn foto's mooi en passend vindt voor jullie handleiding. Fijn dat je dit ook netjes vraagt. Ik vind het goed dat je mijn foto's gebruikt op twee voorwaarden. Ik wil graag dat je mijn naam en blog vermeldt (misschien met de toevoeging dat mijn blog erg lezenswaardig is ;)) en ik zou graag de publicatie ook willen zien/ontvangen.

Ik hoor het graag. Mag ook via Facebook.

Groetjes,
Tamar

Femke zei

Hi Tamar

Mijn naam is Femke Hoekstra. Namens Studentendrukwerk.nl stuur ik deze mail. Enige tijd geleden ben ik op je website terecht gekomen en ik zie dat je interessante content deelt. Daarom leek het me leuk een samenwerking aan te gaan!

Zou je het leuk vinden om één van onze gepersonaliseerde producten te testen/ontwerpen en hier een blogpost op je blog over te schrijven? Qua blog nodigen we je uit op er lekker je eigen draai aan te geven 😊. In ruil voor een blogpost met drie links erin verwerkt, krijg jij de producten helemaal gratis in de vorm van een barterdeal.

Als je het leukt lijkt een samenwerking aan te gaan, stuur me dan een berichtje op Femke@Studentendrukwerk.nl :)

tijdvoortamar zei

Hi Femke,

Ik sta zeker open voor een leuke samenwerking. Heb je gemaild en inmiddels hebben we een super goede deal/afspraak gemaakt. Ik heb mooie producten van jullie ontvangen en in ruil daarvoor schrijf ik een blog, gekoppeld aan een winactie, want één bijzonder product mag ik weggeven. Hóe leuk is dit! Op een aparte pagina lees je meer over een samenwerking met mij.

Anoniem zei

Hoi! Heb je ook een nieuwsbrief waar ikme op kan abonneren. Lijkt me leuk je blogs in mijn mailbox te ontvangen ! Groetjes! Ellen

Tamar zei

Hoi Ellen,

Wat leuk dat je dit vraagt! Momenteel verstuur ik geen nieuwsbrieven en de knop waarmee je automatisch een nieuwe blog in je mailbox kon ontvangen, is door blogspot verwijderd.
Ik kan je aanraden op de 'volgen' knop te klikken. Dan volg je mijn blog maar ik ben bang dat je alsnog regelmatig even moet checken of er nieuwe blogs online staan. Dus voeg mijn website ook even toe aan je favorieten....
Ik publiceer twee tot drie blogs per week en niet op vaste dagen. Het zal elke keer een verrassing zijn, net als het onderwerp. Maar verrassingen houden het leven leuk, toch?! Van harte welkom😁

Tamar zei

Hoi Ellen,

Als je me je mailadres doorgeeft, zet ik je op de maillijst (heb 'm gevonden!!) 😉