zaterdag 1 juli 2017

Tosti met zomergroente

Met wat verschillende groente kun je een heerlijke, gezonde tosti klaarmaken.
Met een cocktail aan zachte zomergroentes, vers uit de tuin, maakte ik deze lekkere lichte lunch voor mezelf.

Hier is mijn recept als voorbeeld.

Tosti met zomergroente

                 voor 1 persoon
Ingrediënten:
  • 2 plakjes courgette
  • 5 verse doperwten
  • 3 peulen
  • klein stukje rode zomerbiet
  • 6 bladeren van de rode biet
  • 1 el mayonaise (evt. zonder ei)
  • versgemalen zeezout
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 2 biologische meergranen boterhammen
  • klontje roomboter.


Hoe maak ik het klaar:
 Maak de groente schoon. Haal de puntjes van de peultjes af, de schil van de zomerbiet en snijd de groentes in kleine stukken. Bewaar twee blaadjes bietenloof.   Gebruik een stoompan om de groentes in 5 minuutjes beetgaar te stomen. Zo gaan er geen voedingsstoffen verloren.  Schep de groentestukken in een mengkom en voeg de overige ingrediënten toe.  Pureer kort met een staafmixer, zodat er nog wat grove stukken over blijven.  Besmeer de boterhammen met roomboter. Gebruik een grillpan, of als je die niet hebt een gewone koekenpan en leg één boterham erin met de beboterde kant beneden. Verdeel het groentemengsel op de niet-beboterde kant. Leg de andere boterham erop, met de beboterde kant boven.   Gril/bak de tosti aan beide kanten goudbruin.
Garneer met de overgebleven groene blaadjes.
Natuurlijk kun je de groentes vervangen in datgene wat je voorhanden hebt of wat je zelf een lekkere combinatie vindt.
Houd het bij één tosti, het levert voldoende energie op voor de dingen die je 's middags nog wilt ondernemen.
Heerlijk om zó weg te happen, op een dag dat je wel een verwarmende lunch kunt gebruiken.

Eet smakelijk!