woensdag 23 november 2016

Salade met geitenkaas, honing en noten

Hoewel ik deze salade regelmatig eet, heb ik 'm hier nog niet gedeeld.


Misschien omdat ik hem te simpel vind..... of omdat 'ie niet boordevol groentes zit. Maar het is altijd nog een stuk gezonder dan een schaaltje strooigoed of pepernoten. ;)
En het smaakte me deze week weer goed!
Dus bij deze het recept.
En uit mijn tuin een handje verse rucola. Rucola die onverwacht tegen de vorst blijkt te kunnen ;)

Salade met geitenkaas, honing en noten

                               Voor 1 persoon
Ingrediënten:
  • 100 g harde, Hollandse geitenkaas
  • 40 g biologische rozijnen (dus ongezwaveld!)
  • 75 gram ongebrande en ongezouten noten (amandelen, walnoten, hazelnoten etc.)
  • 1 takje verse tijm
  • handje rucola
        Voor de dressing:
  • 1 el bio olijfolie
  • 1/2 el bio honing
  • 1 biologische sinaasappel
  • versgemalen peper
Hoe maak ik het klaar:
Snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Ris de blaadjes van het takje schoongespoelde tijm. Was het handje rucola en dep het droog. Vermeng deze ingrediënten in een schaal.


Was de sinaasappel goed. Omdat je de schil ook gebruikt, is het fijn een biologisch exemplaar te gebruiken. Dan krijg je in ieder geval geen pesticiden binnen, die op de schil gespoten zijn.
Rasp een deel van de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.


Verdeel dit over de salade
  En serveer direct!

Een lekkere, anders dan anders, lunchsalade!
Hoewel, het kan ook prima als voorgerecht of als tussendoortje......