zaterdag 9 juli 2016

Healthy Bessenmuffins

Vandaag maakte ik healthy muffins met zwarte bessen. Ik heb zóveel bessen uit mijn tuin, dat ik er wel tweehonderd kan bakken!! Maar ik hield me in: ik maakte één keer het recept en dat waren er dus twaalf.





Daarbij moet ik dringend vermelden, dat deze muffins super healthy zijn: suikervrij en glutenvrij!
De smaak is zacht-zoetig en tegelijk friszuur door de bessen.
Ik vond het lekker bij een kopje verse muntthee.
Maar ik kan me voorstellen dat je dit ook bij het ontbijt of de lunch eet. Of wel ja, als nagerecht 's avonds.
Want zeg nu zelf: een healthy muffin gaat er altijd wel in en dat kan zonder schuldgevoel, toch?!

Heerlijk! Die verse zwarte bessen!
Volgens een Schots onderzoek bevat de zwarte bes de hoogste concentratie antioxidanten van alle vruchten. Niet verkeerd om daar iets mee te doen......
Ik deel graag het recept hier.  Oh ja, het is ook nog eens super makkelijk en snel gemaakt.
De oven voorverwarmen is meer tijd dan het maken van de muffins!!


Healty Bessenmuffins


Ingrediënten:
  • 1 banaan
  • 40 g geraspte kokos
  • 2 eieren
  • 125 ml notenmelk of kokosmelk
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 125 g havermout
  • merg van 1 vanillestokje
  • 2 el kokosolie
  • snufje gemalen zeezout
  • 100 g zwarte bessen
Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten in een kom met een staafmixer of doe alles in een blender of keukenmachine.  Mix alles tot een glad beslag, zonder de bessen.
Voeg daarna de zwarte bessen toe.
Schenk het beslag in een muffinbakvorm voor tien of twaalf muffins.
Vul ze voor twee derde met het beslag.
Bak ze in de voorverwarmde oven gaar in een half uur.
Het resultaat zie je hier:  mooi en lekker!
 

Natuurlijk kun je ook andere bessen (rode, blauwe of witte) gebruiken. Of voeg heel ander soort fruit, zoals perziken, pruimen of mango's in stukjes gesneden, toe.
Eet smakelijk!