zaterdag 4 juni 2016

Rabarber-druivenijsjes

Het is weer tijd voor IJSJES!
En hóe leuk is het om zelf ijsjes te maken.
Ik maakte deze rabarber-druivenijsjes.
Helemaal niet moeilijk om te doen en lékker dat ze zijn!

Vandaag eentje geproefd, wat zèg ik: bij één konden we het niet laten. Dat kwam natuurlijk door het warme weer:  's morgens een ijsje, 's middags een ijsje en 's avonds een ijsje. En als je het zelf maakt, weet je precies wat erin zit.
Wat suiker, maar verder heel gezond!


Wat heb je nodig?
Natuurlijk veel verse rabarber....... en laat die nu in overvloed groeien in de tuin.....
Vorig jaar startte ik met lekkere ijsjes zelf-maken. Bij een tweedehandswinkel zijn vaak allerlei ijsvormpjes te vinden. Leuke kleuren en modellen.....

En een vriezer heeft iedereen!
Dus wat let je......

Rabarber-druivenijsjes

Ingrediënten:
  • 500 g schoongemaakte rabarber
  • 100 ml druivensap
  • 125 g rietsuiker
  • 50 ml agavesiroop
  • wat zonnebloemolie
Hoe maak ik het klaar:
Snijd de schoongemaakte rabarberstengels in stukjes. Kook de rabarber met het druivensap. Ik had nog een grote fles zelfgemaakt druivensap staan.....    komt weer lekker van pas. Voeg de suiker toe en laat het mengsel 10 - 12 minuten doorkoken. Laat wat afkoelen.

Pureer de rabarber met het suikervocht en meng er de agavesiroop doorheen.
Laat nu in elk vormpje ongeveer 1 druppel zonnebloemolie (of andere milde, geurloze olie) vallen.
Dit werkt fantastisch om de ijsjes makkelijker uit de vorm te krijgen.
Doe het rabarbermengsel in een maatbeker met schenktuit en vul de vormpjes.
Vries ze in en na een uur of 4 -5  zijn de ijsjes klaar voor gebruik.

Ik vulde met deze hoeveelheid tien ijsjesvormpjes.
Mjammie!