dinsdag 17 mei 2016

Mmmm.....Spinazie risotto!

Ik schreef laatst dat je me voor een goede risotto mag wakker maken. Wat ik vanavond at, was zo'n  ècht goede risotto: zó lekker! Ik was niet van plan dit recept hier te plaatsen, maar ik kan het niet laten!

Jammer dat het nu net vanavond echt mijn allerlaatste spinazie was, waar we van aten.
Ik ben blij met mijn oogst, begrijp me niet verkeerd. Ik heb de spinazie wel vier keer kunnen oogsten. Dat waren bij elkaar zo'n acht maaltijden. Maar net bij het allerlekkerste recept...... is mijn spinazie-oogst uitgeput....

Hier zie je dat de spinazie, met erg kleine blaadjes nu, in bloei schiet. Eindelijk tijd om zich voort te planten, denkt het plantje. Maar helaas: na de laatste oogst mag de spinazie helemaal het veld ruimen...... tijd voor iets nieuws op die plaats!


Ik deel het recept:

Spinazierisotto met paddenstoelen

Ingrediënten:
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 3 el paddenstoelenolie (zie hier)
  • 450 g risottorijst
  • 1200 ml groentebouillon (van bouillonpoeder)
  • 375 ml sojaroom (Alpro)
  • 375 g kastanjechampignons
  • 450 g spinazie
  • 225 g extra belegen kaas geraspt
Hoe maak ik het klaar:
Snipper de uien. Verhit 3 el olie in een grote pan, ik gebruik altijd mijn wok om risotto in te bereiden. Fruit de ui ongeveer twee minuten en voeg dan de rondkorrelige risottorijst toe. Bak ze mee tot de korrels rondom glanzen van de olie. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dat ongeveer vier keer. Voeg bij de laatste keer ook de sojaroom toe.
Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en bak ze op hoog vuur in een deel paddenstoelenolie, olijfolie en een klontje boter bruin.
Als de bouillon en de sojaroom zijn opgenomen door de rijst, voeg je de vers gewassen spinazie toe. Schep om, zodat de blaadjes slinken. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep ook de champignons erdoor en de helft van de geraspte kaas.

Strooi de rest van de kaas er aan tafel over.
Mmmm..... dit is zó onvergetelijk lekker!