dinsdag 22 maart 2016

Paasbrunch-gerechtje

Van de kakelversgelegde eitjes van m'n kippen maakte ik een simpel en toch speciaal ogend lunchgerechtje met ei.
Het is bijna Pasen en waar het ook mee te maken heeft, eieren schijnen erbij te horen!
Ik at het deze week als lunch, maar het staat zeker gezellig op een
 op z'n paasbest gedekte ontbijttafel!
 

Taco's met roerei


Ingrediënten:
  • 2 taco's
  • 2 eieren
  • 1 tomaat
  • 2 el sojaroom of slagroom
  • 20 gr geraspte kaas
  • versgemalen zeezout
  • versgemalen peper


Hoe maak ik het klaar:
Verwarm de taco's ongeveer 5-7 minuten in de oven op 150 graden.
Klop de eieren los met de sojaroom en een eetlepel water. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg die ook toe, evenals de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper. Smelt wat roomboter in een kleine pan en roerbak het eimengsel. Blijf roeren tot het ei gestold is.
Serveer direct in de warme taco. Bestrooi met wat geraspte kaas en fijngehakte peterselie 
of bieslook. Alles kan!
Niet laten staan, maar gelijk opeten....

Knapperig en zacht tegelijk!
Lekker warm!
Dit moet je een keertje geproefd hebben.

Enneh... dit jaar komen er vast nog genoeg eitjes aan.