donderdag 18 februari 2016

Afscheid & traktaties



Er breekt een nieuwe fase in mijn leven aan. Na een jubileumtijd van 12,5  jaar waarin ik altijd een kindje over de vloer had, gaat nu ook de jongste naar de basisschool. Wat zal dat anders zijn! Zou ik straks zeeën van tijd krijgen?  Ha ha.... ik denk het niet....

Deze week, zo voor de voorjaarsvakantie, is echt een week van afscheid nemen.
Afscheid van de gymjuf en de sportieve groep moeders en kinderen, afscheid van de zwemjuf, afscheid van de peuterspeelzaal. Ik wil deze week heel bewust meemaken, want dit komt niet meer terug.

En die grote, slimme, ondernemende peuter van me, is behoorlijk onder de indruk. Ook van het feit dat ze al twee keer een ochtend op de kleuterschool is wezen wennen. En dan zit ze op haar stoeltje, heel klein opeens, tussen al die grote kleuters. "En er was een gemeen meisje, want die duwde mij" "En de juf was heel streng, want we mochten hééél lang niet praten....."
Ach, óók zij komt er wel!
Ieder in zijn eigen tempo.
En deze week brengt ons dus..... terugkijken, afscheid nemen en alvast vooruit kijken naar de toekomst.


Bij de gymles en op de peuterspeelzaal heeft mijn lieve peutertje getrakteerd. Voor het gemak dezelfde traktatie. Ik vind hem heel simpel, maar ik kreeg zulke positieve reacties, dat ik het hier even laat zien. Ik kocht bij de Action kleine, plastic minikratjes. Daar deed ik zoete popcorn in. (Niet zelf gebakken, want dat blijft niet zo lang vers.....) Van karton met een holografische print, sneed ik kaartjes. De binnenkant kreeg een stempel en een groet van de bijna-vier-jarige.

C'est ca!

Heel simpel. Okay, als je iets 35 keer moet schrijven, voelt het wel een beetje als strafwerk.... Maar gelukkig wil er altijd iemand een handje helpen :)!



De juf kreeg een cadeautje, waardoor ze nog heel lang aan ons kan denken. Een pakje om zelf theekruiden te zaaien. De eerste plantjes om thee van te oogsten zijn klaar in juli. Sommige planten zijn meerjarig of vast. Dus... een herinnering voor lange tijd!
Ik hou zelf ook een pakje :)  Ben benieuwd!

Zelf nam ik afscheid van mijn werk, de peuterspeelzaal Jip en  Janneke. Met veel plezier en enthousiasme heb ik daar jaren gewerkt. Maar nu is het tijd voor wat anders. Tijd voor wat nieuws!

Ik gaf de peuters, met hun ouders, een doe-herinnering. Een potje zuurdesem met het recept voor Herman. Zie voor de beschrijving hiervoor mijn volgende bericht.

Mijn voorbereiding bestond uit alle potjes schoonmaken en uitkoken. Labels schrijven, servetten knippen, het deeg vermeerderen en in de potjes scheppen/schenken, potjes afdekken met servet (het moet luchtdoorlatend blijven) en elastiek met labeltje eraan, recepten kopiëren en alles vervoersklaar maken. Natuurlijk past zo'n traktatie in de bakfiets.

Leuk, hè?



En wat kennen sommige ouders me alweer goed.....zelf werd ik ook verwend!
Hier een greep uit de cadeautjes die ik kreeg: een favoriet recept, een pot 'Make & Bake' voor cranberry-haverkoekjes (zo leuk! zelfde idee eigenlijk), een lief boeket, etc. Fijn om te merken dat je gewaardeerd wordt.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.......