dinsdag 16 februari 2016

Challenge 100 dingen! (2)

Zo, de eerste week van mijn challenge:  '100-dingen-mijn-huis-uit-in-40-dagen', zit erop!
Middenin de week was het Aswoensdag. Die dag begón mijn challenge!

Op dinsdag ben ik nog naar de Action geweest, zal ik maar gelijk opbiechten. Daar heb ik nog snel wat 'nuttige' en wat minder nuttige dingen gekocht. Een twee-in-één zout en peper molen (leuk hè? dan kunnen die andere twee weg....)  en alvast een keukenweegschaal. Mijn huidige weegschaal heeft wat kuren en ik kan niet 40 dagen zonder.... En zo heb ik nog wat voor de traktaties van mijn jongste gekocht. Dat is gewoon plannen....
En nu zal ik er heel lang niet komen.....

De woensdag begon wat vreemd. Ik ging naar de Ikea..... daar was ik al maanden niet geweest en juist deze eerste dag van mijn challenge ging ik er heen. ....!!
Ik heb er wat gegeten met zoonlief, die een vrije dag van school had en met wie ik het al een week van tevoren had afgesproken.
Daarna heb ik door de winkel gelopen en een paar ideeën opgedaan. Verder heb ik me er goed doorheen geslagen! Een uur door de winkel gelopen en uiteindelijk. ........ niks gekocht!
Thuis gekomen heb ik zo'n 6 dingen op Marktplaats gezet. Check gerust even via deze link of er ook wat voor jou bij zit (als je tenminste niet met me mee doet, natuurlijk).
Ik zette twee kratjes klaar en heb gauw hap snap wat dingen uit mijn huis bij/in de kratjes gezet, waarvan ik toch al wist dat ik ze weg wilde doen.    
.    
Op donderdag had ik niet zoveel puf om wat aan te pakken. Bovendien had ik een lange werkdag  en was er wéér een studiedag, nu van de basisschool.
Natuurlijk heb ik wat speling met de dagen, omdat ik uitgerekend heb, dat ik maar 2,5 ding per dag moet wegdoen. Dat scheelt.


Op vrijdag ging ik druk aan de slag! Allerlei schoonmaakwerk lag op me te wachten en tegelijk heb ik wat keukenlades uitgemest.

Ik heb de twee besteklades gedaan.
Sinds de kerstvakantie ligt er in de kelder een nieuwe bestekset te wachten om ingeruimd te worden. Het andere bestek is verre van compleet meer..... Maar gaat niet gelijk weg. Wie weet... een keer met een feestje met veel gasten is het nog goed te gebruiken. Ik leg het weer terug in de kelder (tot ik die een keer ga uitmesten.....)

                          

En hierboven zie je de rommellade.  Hier bewaar ik o.a. make up, haarspullen, een staafmixer, nagelschaartje etc. zodat we er altijd snel bij kunnen. Maar het slibde helemaal dicht, zodat we alsnog niet gelijk konden vinden, wat we nodig hebben. Dus alles eruit en sorteren!!
En wat kón er veel weg. Sommige dingen kunnen in het badkamerkastje, die worden te weinig gebruikt beneden, heel veel haarelastiekjes en speldjes van de meisjes, bewaar ik in een apart toilettasje en daar kan ook veel van weg.
En er gingen gewoon heel veel dingen in de prullenbak.

Van het één komt vaak het ander. Ja, ja..... dat is zelfs met opruimen en schoonmaken het geval!
Dus ik kreeg al zin om nog meer keukenkastjes uit te ruimen, dacht al aan de kelder, de speelgoedkast en het medicijnkastje.
Ik heb mezelf echt moeten tegenhouden...... Hi hi!
Ik heb alleen de haarspullen van mijn dochters en mijn oorbellen uitgezocht. Wat had ik er eigenlijk veel!
Kijk maar even mee wat ik allemaal heb weggedaan.
 
  De oorbellen tel ik per paar
De meisjes haarspullen heb ik weggegeven aan een buurmeisje en tel ik per zakje 
En, schaam, schaam.... wat heb ik veel lipglosses liggen. Ik gooi ze weg. De meesten zijn al half leeg... Er blijven er nog genoeg over en zijn over diverse jaszakken en tasjes verspreid (...)
Mijn keukenlade: wat gebruik ik zelden en wat kan ik gewoon vervangen voor iets anders?
De boeken breng ik naar de mini-bieb die in de straat tegenover ons huis staat. 
En zo komt de teller, na deze vrijdagochtend en de eerdere dingen die ik wegdeed, op 36!!
Dat is een vruchtbare, eerste week.
Het is nog niet helemaal te merken in huis, want het zijn vooral kleine dingen, maar het is een goed begin.

Op zaterdagochtend zijn er spullen door mijn lief naar de tweede handswinkel gebracht. Weg is maar weg.
 En er zijn inmiddels al heel wat spullen via Marktplaats verkocht. Wat je zelf niet meer nodig hebt, hoeft niet weggegooid, maar krijgt een tweede leven bij iemand anders.