woensdag 13 januari 2016

Alternatieve boerenkoolchili

Boerenkool is hèt superfood van deze winter.

Wat ben ik blij met mijn heerlijke, verse boerenkool uit eigen tuin. Ik had zo'n stuk of 9 planten staan. Zelf gezaaid en ze zijn uitgegroeid tot prachtige, grote stronken. En ondanks de witte vlieg, 
die boerenkool ook 'super' vindt, kan ik er goed van oogsten. 
Meerdere maaltijden haal ik van één grote stronk af. Mmmmm!  

Vandaag probeerde ik iets nieuws uit en dat smaakte errug goed. Ik deel het recept graag hier!

Alternatieve boerenkoolchili

Ingrediënten :
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleine uien
  • 250 g vegetarisch gehakt (tivall)
  • Een takje rozemarijn
  • 400 g tomatenstukjes uit blik
  • 3 tomaten
  • 400 g bruine bonen  (potje)
  • 300 g kikkererwten
  • 200 g boerenkool
  • versgemalen zeezout
  • versgemalen peper
  • Afbakstokbrood volkoren
  • Kruidenboter

Hoe maak ik het klaar:
Verhit de olie in een grote braadpan of wok. Roerbak het vega gehakt met de in ringen gesneden ui en de uitgeperste knoflook teentjes voor 5 minuutjes.  Voeg de rozemarijn, tomaat ( de verse in stukjes gesneden), kikkererwten en bonen toe. Stoof dit alles op een matig vuur voor ongeveer 20  minuten. Bak ondertussen het stokbrood af. Was en snijd de boerenkool. Voeg de boerenkool toe en 
stoof het vijf minuutjes mee. Doordat je het zo kort verwarmd, 
blijven de voedingsstoffen goed bewaard en krijg je alles binnen wat de boerenkool te bieden heeft.
Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
Ik vond het heerlijk smaken!


En het zag er goed uit!

Heb je trouwens boerenkool over, dan kan je dit perfect in de vriezer bewaren.  
Vorst over de boerenkool heen, maakt hem zelfs zoeter.
En zo kun je een andere keer weer met restjes boerenkool een maaltijd klaarmaken.