donderdag 7 januari 2016

"Chip 'n Dip", guaçemole als lunch

Dit vind ik zo'n verrukkelijk lunchgerecht! De lekkerste guaçemole, geserveerd met mais-chips, stengels bleekselderij en wortel...... Mjammie!
Kinderen zijn hier ook dol op.... Natuurlijk, hoe vaak eet je chips in plaats van brood?
En ondertussen krijg je een hoop extra vitamines binnen.

Een Mexicaans georiënteerd gerecht, beetje verhollandst tot 'chip 'ns een dippie'....
Ik maakte het klaar, toen ik goedkope avocado's kon kopen.
Enneh...... die wortels komen nog steeds uit eigen tuin!


















De lekkerste guaçemole

(lunchgerecht voor 4 - 6 personen)

Ingrediënten:
  • 2 avocado's
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen (of 1 limoen)
  • 3 el. mayonaise
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl peper
  • 3-5 druppels tabasco
  • 2 zakken mais-chips (tortillachips)
  • 3-4 dunne wortels
  • 3-4 stengels bleekselderij

Hoe maak ik het klaar:
Schil de avocado's en halveer ze. Haal de pit eruit en doe ze in een schaal. Pers ondertussen de  citroen uit, voeg het citroensap aan de avocado's toe. Prak met een vork het vruchtvlees van de avocado's fijn. Als dit niet goed lukt, gebruik je gewoon de staafmixer. Voeg daarna de mayonaise toe. Je krijgt nu een volle, romige saus. Vervolgens voeg je de fijngesneden ui, de fijngesneden tomaat en de uitgeperste knoflook toe. Breng de guaçemole op smaak met zout, peper en tabasco.
Laat je het even staan? Laat dan de pit van een avocado in de guaçemole zitten. Dan verkleurt het niet, maar blijft de dip mooi lichtgroen van kleur.
Maak de wortels schoon en snijd ze in 6 tot 8 stukken in de lengte. Van boven naar beneden dus.
Doe dit ook met de bleekselderij. Zet de lange stukken in een glaasje.
Zet de schaal met guaçemole in het midden van de tafel. Daarnaast een schaal met de mais-chips. De bekers met groentestaafjes ernaast.
Natuurlijk past dit gerecht ook perfect bij een uitgebreider buffet


..... en nu maar dippen en smullen!