woensdag 6 januari 2016

Traktatie op school

Er is er één jarig, hoera, hoera! Dat betekent weer feestjes organiseren, extra taarten bakken, uitnodigingen versturen en natuurlijk de traktatie bedenken en maken.
Geloof het of niet, maar in al die jaren met kindertraktaties (en dat zijn er meer dan 20!) heb ik nog nooit cakejes gebakken als traktatie. Daar is nu verandering in gekomen. Zoonlief, die 8 jaar wordt, wil graag zelfgebakken cakejes trakteren.
Dan doen we dat!
Er was nog het plan om de cakejes te versieren met glazuur of marsepein, maar dat kwam er niet meer van.
Mijn kilobak met gekleurde suikerveters is nog lang niet op. Dan maken we daar 8-tjes van! Zodat niemand vergeet hoe oud hij nu is.
Zonder glazuur, want dan wordt de suikerveter zacht en plakkerig. Gewoon erop gelegd!















Ik vond het erg leuk om deze keer iets voor de juffen te bedenken (oké..... en die ene meester). Meestal schiet dat er een beetje bij in.
Ik heb in deze tijd van het jaar veel potjes leeg staan. Die worden natuurlijk bewaard voor het oogstseizoen (zomer en herfst) als ik jams, chutneys en appelmoes, stoofpeertjes en allerlei andere dingen inmaak.
Maar je kunt nog veel meer doen met glazen potjes.
Ik nam deze mooie, ovalen buikpotjes, goed schoongemaakt. Daarin deed ik een fairtrade theezakje, een chocolaatje en een pepermuntje. Kunnen de jufs lekker vanmiddag hun eigen ontspanmomentje nemen. Ik deed er een papieren cakevormpje op, vastgemaakt met een elastiekje. Dezelfde vormpjes heb ik ook gebruikt voor de cakejes. Wat past dat weer goed bij elkaar....... :)
 
Geniet ervan!