dinsdag 5 januari 2016

Goede voornemens

Een nieuw jaar is een nieuw begin. Horen daar goede voornemens bij?? Voor de meeste mensen wel. En mij is die vraag ook weer een aantal keren gesteld: "En, Tamar, heb je goede voornemens?"
Ik ben niet zo erg van de goede voornemens op 1 januari. Weet je.....elke nieuwe dag, mag je opnieuw beginnen. Daar hoef je niet mee te wachten....2b451859fccfe811391adecd1bd785ee.jpg 442×607 pixels:

Ik was al begonnen met schrijven van dit blog op oudejaarsdag. Om een of andere reden krijg ik niet goed onder woorden wat ik hierover wil delen. Natuurlijk heb ik ook (onuitgesproken) goede voornemens. Ze liggen in dezelfde lijn als voorgaande jaren, met als speerpunten: zorg voor het milieu en persoonlijke gezondheid.
Ik ga ze hier niet verder uitschrijven, evenmin als mijn to-do-lists.

Nee, ik werd erg aan het denken gezet door het overlijden van een bijzondere vrouw.
Ze was drieënhalf  jaar ouder dan mij en verloor de strijd tegen een ernstige ziekte. Voor haar geen 2016, geen voornemens meer en zelfs geen feest vieren voor haar zoontje, die vandaag vijf jaar wordt.
Ik ging naar de rouwdienst op 2 januari.
Wat een indrukwekkende dienst. Wat klonken daar bijzondere woorden.
Al mijn plannen leken ineens zo onbetekenend. Wat zou ik ècht op mijn to-do-list zetten, als ik wist dat ik nog maar een jaar te leven had??
Waar gaat het dan werkelijk om?
De antwoorden klonken ook: Liefde! Vrede! Niet als abstracte begrippen, maar als praktische en daadkrachtige woorden. Liefde ontvangen en liefde doorgeven. God en mensen liefhebben.
En vrede?  Vrede betekent niet alleen de afwezigheid van oorlog, maar de Aanwezigheid van Jezus in je leven.

Mijn goede voornemens liggen op dit moment op een ander vlak!


Toch wil ik hier nog mijn praktische voornemen van 2015 met jullie delen.
Ik nam me voor om een blog te beginnen. Dat is gelukt!
En ik ben er blij mee. Dank je wel, jij als lezer of zelfs als volger, voor je positieve feedback. Ik geniet ervan om te bloggen. En ik heb ontzettend veel inspiratie voor de komende tijd.
Laat  je inspireren door mijn ervaringen,  tips of recepten.  En vind je het leuk, deel het met anderen.
Ik wens iedereen een heel gezond, liefdevol, vredig en inspirerend 2016 toe!
♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡