donderdag 17 december 2015

Eiersalade zelf maken

 Ik krijg nu zoveel eieren van m'n kippen, dat ik opeens allemaal extra dingen met ei kan maken.
Eieren kopen is eigenlijk tegen mijn principe. Met eigen kipjes eet je eigen eitjes!
En dat kan nu weer volop!


Ik kwam nog een fotootje tegen van m'n  kuikentjes...... Vanaf ongeveer 20 weken kunnen kippen eieren gaan leggen. In de winter leggen weinig kippen eieren, omdat er te weinig daglicht is. Het is wel bijzonder dat mijn kippen hier geen last van hebben en toch spontaan eieren gaan leggen. Ik krijg nu wel 4 eieren per dag! Wat een rijkdom.
Deze week heb ik eiersalade gemaakt. Super simpel en  heerlijk op een toastje. 
Of een pistoletje gezond of gewoon op een boterham mee naar school. ....

Eiersalade

      voor 1 bakje van 200 g

Ingrediënten :
  • 6 eieren
  • 2 el mayonaise 
  • 1 el volle yoghurt
  • 2 tl  kerriepoeder
  • 1/2 tl gemalen zeezout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 el ketchup


Hoe maak ik het klaar:
Kook de eieren hard in ongeveer 7 minuten. Schrik ze in koud water. Laat even afkoelen en pel ze.
Ze hoeven niet heel te blijven. Doe de eieren in stukken in een schaal. Vermeng de mayonaise met de yoghurt, de ketchup en de kruiden. Voeg toe en roer goed door elkaar. Proef en voeg eventueel meer zout of kerrie toe.

Et voilà!  Klaar is je eiersalade.
Ook lekker in een luxe uitziende komkommer borrelhapje
Sprietje bieslook erop.........

Geniet ervan!